Navigation

Wandelen in de mooie Drentse natuur, meer leren over het Drents cultureel erfgoed bij Hunebed Highway of Kamp Westerbork of zoek je de actie bij de TT Assen? Er is van alles te beleven in Drenthe!

Wandelen

Drenthe telt maar liefst drie Nationale Parken Dwingelderveld, het Drents-Friese Wold en de Drentsche Aa, waar je heerlijk in kan dwalen. Genietend van de rust en de natuur kom je langs hunebedden, brinkdorpen en sta je zomaar oog in oog met de Drentsche Hooglander of een kudde schapen. Voor de mooiste wandelroutes kijk je op www.mooisteroutes.nlwww.route.nlof vraag een wandelrouteboekje aan bij Natuurmonumenten  

Fietsen

Of ontdek Drenthe eens op de fiets. In het afwisselende landschap ligt een uitgebreid fietsnetwerk van maar liefst 2100 km voor zowel recreatiefiets, racefiets of mountainbikes. Probeer eens een route langs de hunebedden of de pittoreske brinkdorpen waar je bijna teruggaat in de tijd of ga van de gebaande paden af met de mountainbike. Kijk voor diverse routes op de site van het Drents Landschap of www.drenthe.nl

Hunebedden

Wie naar Drenthe gaat kan niet weg zonder de oudste monumenten van Nederland te hebben gezien; de hunebedden. Deze grafkelders van ruim 5000 jaren geleden hebben nog veel geheimen voor ons maar toch hebben archeologen in de loop der tijd al wat geheimen kunnen ontrafelen. Elk van de 54 hunebedden heeft zijn eigen beschrijving gekregen kijk maar eens op de site van het hunebedcentrum

Koloniën van Weldadigheid

Een maatschappelijk experiment in het begin van de 19e eeuw waar de maatschappij grote stukken onontgonnen land opkoopt om in 7 jaar tijd 7 koloniën op te richten in diverse delen van het land om een einde te maken aan de armoe. Een van die koloniën bevind zich in Drenthe in Veenhuizen. Lees meer over de geschiedenis van de Koloniën van Weldadigheid of bezoek het dorp zelf.

Kamp Westerbork

Kamp Westerbork werd in eerst instantie gebouwd om de toenemende Joodse vluchtelingen uit Duitsland nadat Hitler in 1933 in Duitsland aan de macht kwam op te vangen en te huisvesten. Maar ook daar ontkwam met niet aan de gevolgen van de inval van de Duitsers in Nederland. De hele geschiedenis lees je op de website van kamp Westerbork.

Drenths museum

Het geheugen van Drenthe. Met ruim 90.000 voorwerpen geldt de collectie van het Drents Museum binnen de Nederlandse museumwereld als relatief groot. In omvang en kwaliteit is de collectie Archeologie een van de belangrijkste in Noordwest-Europa. Een deel van deze collectie wordt permanent gepresenteerd en maakt vaak deel uit van internationale tentoonstellingen.

Wildpark Emmen

Een wereldexpeditie maken in één dag: in WILDLANDS  Adventures Zoo Emmen kan het! Ga op expeditie door Jungola, Nordica en Serenga en ontdek als echte avonturier nieuwe werelden, sta oog in oog met wilde dieren en beleef spannende avonturen.

Winkelen in Drenthe

In de dorpen Diever, Dwingeloo, Havelte en Vledder vind je leuke kleine winkeltjes waar je lekker kunt snuffelen naar kleding, curiosa en gadgets. Ben je uit op een groter winkelaanbod, bezoek dan eens de gezellige steden Meppel, Hoogeveen, Assen, Emmen of Groningen.

See you at the track- TT Assen

Een kijkje nemen bij TT Assen, WK Superbike en het Brits kampioenschap superbike, zelf rijden met je eigen auto of met eigen motor.of nieuwsgierig naar het circuit? Dit is allemaal mogelijk op het TT Circuit Assen ook wel The Cathedral of Speed genoemd.